De-factoren-decoderen-Hoe-de-verzendkosten-worden-bepaald-voor-onze-handgemaakte-sieraden Keelin Design

De factoren decoderen: Hoe de verzendkosten worden bepaald voor onze handgemaakte sieraden

Verzendkosten zijn een cruciaal aspect van elk online bedrijf. Het is niet enkel belangrijk dat jij de mogelijkheid hebt om jouw favoriete sieraden aan jouw deur te laten leveren, het is ook van uiterst belang dat dit zorgvuldig, snel en veilig gebeurt.

 

Welke factoren dragen bij aan de berekening van de verzendkosten?

 • Gewicht en afmetingen

Een van de belangrijkste factoren die de verzendkosten beïnvloeden is het gewicht en de afmetingen van de te verzenden artikelen. Zo is het niet meer dan logisch dat een sieradendisplay niet in een brievenbusdoosje of luchtkussen envelop verzonden kan worden, en de verzendkosten hierdoor ook duurder zijn dan de standaard verzendkosten voor bv een paar oorbellen.

 • Bestemming van verzending

De afstand tussen mijn locatie en het adres van de klant is van grote invloed op de verzendkosten. Verzending naar internationale bestemmingen is meestal duurder dan binnenlandse verzending vanwege oa langere transittijden.

 • Verzendmethode

De gekozen verzendmethode speelt een cruciale rol bij het bepalen van de totale verzendkosten. Zo bied ik meerdere opties aan zodat jij als klant de verzendmethode kan kiezen die het best aansluit bij jouw voorkeur en budget. Persoonlijk geef ik de voorkeur aan verzending met track & trace, omdat je hierbij jouw bestelling online kan opvolgen. Deze verzendmethode is gratis bij aankoop vanaf 50 Euro.

 

Verzendmogelijkheden voor binnenlandse verzending:

 • Verzending met luchtkussen envelop bedraagt 3 Euro (Het is niet mogelijk om jouw pakje online op te volgen).
 • Express verzending met track & trace code bedraagt 6 Euro wanneer je kiest voor afhaling in een postpunt of pakjesautomaat.
 • Express verzending met track & trace code bedraagt 7.50 Euro wanneer je kiest voor verzending naar een thuisadres.
 • Standaard verzending met UPS bedraagt 8.50 Euro (levering op een thuisadres).

 

Regelmatig krijg ik reacties van (potentiële) klanten dat de verzendkosten duur zijn, en ik begrijp dit volledig. Daarom kies ik er bewust voor om jou hierin tegemoet te komen door:

 • gratis express verzending blijven aan te bieden bij aankoop vanaf 50 Euro
 • gratis afhaling aan te bieden (na afspraak of tijdens de verkoopmomenten in mijn ateliertje te Anzegem)
 • gratis lokale bezorging aan te bieden wanneer je in de omgeving van Anzegem woont

 

Waar veel mensen niet bij stil staan, is dat:

 • BPost er een jaarlijke gewoonte van maakt om de prijzen van de verzendkosten op te slaan (en ik deze niet altijd doorreken aan mijn klanten).
 • de prijs voor het aanmaken van een verzendlabel duurder is voor mij dan de aangegeven prijs voor verzending die mijn klanten betalen (en dan heb ik het nog niet over de inkt en de labels zelf die hiervoor moeten aangekocht worden om de verzendetiketten te printen).
 • de prijs van de luchtkussen enveloppen en verzenddoosjes volledig door mij betaald worden.
 • de prijs van de bijkomende (verpakkings)materialen zoals vloeipapier, stickers, plakband, bedankingskaartje, visitekaartje,... eveneens volledig door mij betaald worden.

Een veilige en beschermende verpakking is essentieel om er voor te zorgen dat jouw aangekochte sieraden in perfecte staat bij jouw geleverd worden. Hierop wil ik dan ook niet besparen.

Wel hoop ik jou via deze weg voldoende geïnformeerd te hebben over hoe de verzendkosten precies berekend worden, en wat mijn eigen inbreng hiervan is. En zo hoop ik ook dat, wanneer ik in de toekomst genoodzaakt ben om mijn verzendkosten te verhogen, je hiervoor begrip kunt opbrengen met de wetenschap dat ik alsnog alles zal doen binnen het mogelijke om een zo goed mogelijke service te blijven aanbieden.

Terug naar blog

Reactie plaatsen