7-veelgemaakte-fouten-bij-het-dragen-van-oorbellen-en-hoe-ze-te-vermijden Keelin Design

7 veelgemaakte fouten bij het dragen van oorbellen en hoe ze te vermijden

Oorbellen zijn een van de meest gedragen accessoires aller tijden. Er is een enorme verscheidenheid aan stijlen beschikbaar, van verschillende vormen tot verschillende maten en kleuren. En zo kunnen er gemakkelijk fouten worden gemaakt bij het kiezen van de juiste oorbellen voor jou.

Laat me 7 veelgemaakte fouten opsommen bij het dragen van oorbellen en hoe je ze kunt vermijden.

 

1. Elke dag dezelfde oorbellen dragen

Ik wed dat je dat ene paar oorbellen hebt waar je absoluut van houdt, dat ene paar dat perfect past bij elke outfit. En ik wed dat het een gewoonte is geworden om elke dag datzelfde paar oorbellen te dragen. Klinkt dit jou bekend in de oren?

Nou, allereerst: daar is helemaal niets mis mee. Doe vooral wat past bij jou en waar jij jou goed bij voelt. Maar... Als je jouw outfit extra in de verf wil zetten, wil ik dat je overweegt om je oorbellen dagelijks te vervangen.

Denk bijvoorbeeld aan het toevoegen van een kleine kleurrijke touch die de kleuren in je outfit complimenteert. Het is niet zo moeilijk om dit te doen, en misschien vind je zelfs dat ene geweldige paar oorbellen terug waarvan je helemaal vergeten was dat je ze had.

 

2. Het dragen van een kleur die niet afgestemd is op jouw huidskleur

Sieraden zijn een perfecte manier om jezelf uit te drukken. Daarom is het altijd een goed idee om sieraden te dragen waar je van houdt en die passen bij je unieke persoonlijkheid.

En om je echt te laten stralen, zal het kiezen van de juiste kleur sieraden je huid doen herleven, zodat je meer glanst. Letterlijk!

De huidskleur is koel of warm. Koele huidtinten hebben een roze ondertoon, terwijl warme huidtinten een eerder perzikachtige ondertoon hebben.

Heb je een koele ondertoon in je huid, kies dan voor zilverkleurige accessoires.

Heb je een warme ondertoon in je huid, kies dan voor goudkleurige accessoires.

Wil je metaalkleuren mixen? Kies dan als hoofdkleur (+- 65% van je sieraden) de kleur die het beste bij jouw huidtype past.

 

3. Het dragen van de verkeerde stijl oorbellen voor je gezichtsvorm

Oorbellen zijn een perfect accessoire om je gelaatstrekken te accentueren. We moeten echter wel oppassen dat ze niet weglopen met alle aandacht en mensen afleiden van het kijken naar je stralende gezicht.

Het is een goed idee om een stijl oorbellen te kiezen die de vorm van je gezicht accentueert. Het maakt niet uit van welke materialen de oorbellen zijn gemaakt, het kiezen van de verkeerde stijl maakt de oorbellen sowieso helemaal verkeerd voor je.

 

Om dieper in de verschillende gezichtsvormen te duiken en te ontdekken welke oorbellen het beste bij je passen, schreef ik een gratis e-book dat je kunt downloaden:
=> Download the English version here
=> Download de Nederlandstalige versie hier

 

4. De juiste oorbellen voor de verkeerde gelegenheid

Een van de dingen die ik het leukst vind aan sieraden, is dat ze de kracht hebben om de look van elke outfit volledig te veranderen. Ze kunnen zelfs een statement maken op zichzelf.

Het lijkt niet meer dan logisch dat we op kantoor niet dezelfde sieraden dragen als op een chique feestje.

Omdat je van een bepaalde stijl oorbellen houdt, betekent het niet dat ze een perfecte match zijn om de hele dag te dragen, elke dag opnieuw. En dus is het altijd het beste om je sieraden aan te passen aan de gelegenheid.

Als je niet zeker weet welke oorbellen je moet dragen, kies dan voor een paar leuke studs. Een simpel paar oorknopjes is altijd een goede keuze.

 

5. Nooit je oorbellen uitdoen

Hoewel je sieraden niet breken door ze af en toe vergeten uit te doen, raad ik je dit toch ten sterkste af.

Het is altijd het beste om je juwelen uit te laten tijdens het douchen, sporten, afwassen en slapen. Warmte en vocht zorgen ervoor dat de materialen waaruit de sieraden zijn gemaakt sneller vergaan. Lijm laat los, metaal kan verkleuren of oxideren.

De schade kan vaak blijvend zijn. Dus waarom zou je het risico lopen om je favoriete juwelen zo te verliezen?

 

Wil je onze 8 beste sieraden onderhoudstips weten? Download ons gratis e-book in het Engels of in het Nederlands.

 

6. Je sieraden verkeerd bewaren

Het is het beste om je sieraden op een donkere plaats te bewaren. Hierdoor kunnen ze hun kleur langer behouden.

Onze Keelin Design sieradendoosjes en sieradenzakjes zijn perfect om jouw sieraden in op te bergen, dus zorg ervoor dat je ze blijft gebruiken. Ze bieden minder blootstelling aan de lucht en voorkomen dat jouw sieraden krassen of in elkaar verstrengeld geraken.

Vermijd altijd plaatsen waar hoge luchtvochtigheid een probleem is, zoals jouw badkamer. Veel metalen, Sterling Zilver inbegrepen, zullen sneller aangetast worden wanneer ze vochtig zijn.

 

7. Je sieraden niet schoonmaken

Het is erg belangrijk om een goede hygiëne te houden, niet alleen om je sieraden glanzend te houden, maar ook om infecties te voorkomen (vooral op de oorstekers). Daarom raad ik je ten zeerste aan om je sieraden regelmatig schoon te maken.

Er zijn veel soorten sieradenreinigers beschikbaar om jouw sieraden uitstekend schoon te maken en te laten glanzen.

Bij Keelin Design vind je 2 soorten sieraden schoonmaakdoekjes terug in onze webshop: De Hagerty Mini Jewel Cloth en de Hagerty Silver and Jewel Cloth.

Conclusie: het dragen van de juiste oorbellen zal je het gevoel geven dat je de wereld kan veroveren

Oorbellen zijn de perfecte accessoire om je outfit compleet te maken. Niet alle oorbellen zijn echter gelijk als het gaat om er op je best uit te zien en te voelen. En dus hoop ik dat deze blogpost over 7 veelgemaakte fouten bij het dragen van oorbellen je zal helpen bij het kiezen van je beste look.

Bij Keelin Design vind je een ruim assortiment oorbellen voor elke gelegenheid. Blader door onze oorbellencollectie om het paar te vinden dat perfect past bij jouw unieke stijl.

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.