Symbolism in jewelry: Moon jewelry Keelin Design

Symboliek in sieraden: Maan sieraden

Maansymboliek en hoe het kan worden omgezet in prachtige sieraden

De maan is altijd een onderdeel geweest (en zal het ook altijd blijven) van mijn sieradencollectie. De maan bevat zoveel schoonheid, mysterie en kracht. Andere symbolen van de maan zijn emotie, vernieuwing, tijd en overgang.

Symbolism in jewelry: Moon jewelry. Keelin Design. Belgian jewelry. Handmade bijoux. Bijouterie.Credits: Canva

 

Laten we eens van dichtbij kijken naar de symboliek van de maan.

Natuurlijke Cyclus

De maan verandert constant, afhankelijk van de tijd waarin we ons bevinden. Elke dag zien we de maan anders vanwege zijn positie ten opzichte van de zon en de aarde. Daarom is de maan soms meer verlicht, terwijl hij op andere dagen nauwelijks zichtbaar is.

De maanfasen staan voor groei en achteruitgang.

 

Vrouwelijkheid

Terwijl de zon mannelijke energie vertegenwoordigt, vertegenwoordigt de maan vrouwelijke energie. Net als yin en yang vullen ze elkaar aan.

Normaal gesproken verbinden we de maan met de vrouwelijke kwaliteiten van ons karakter, zoals passie en fijnheid.

 

Invloed

Terwijl we 's nachts slapen, laat de magie van de maan ons verbinden met ons onderbewustzijn.

Zonder het te weten, kunnen we worden beïnvloed door de fasen van de maan. Hoewel sommige mensen zich gemakkelijk geïrriteerd of overdreven emotioneel kunnen voelen, of zelfs hyperactief tijdens een volle maan, kan het een omgekeerd effect hebben op anderen.

 

Vernieuwing

De nacht is de tijd om onszelf te vernieuwen, en het is ook de tijd dat de maan opkomt. Als de maan uit is, slapen we en herstellen we van de dag die we hebben gehad. Dit maakt de maan tot een teken van vernieuwing.

Een andere manier waarop we de maan kunnen verbinden met vernieuwing is door de fasen van de maan. Uiteindelijk zal de maan weer vol raken, ook al is hij op een gegeven moment niet erg helder, en dat geldt ook voor ons als mens.

 

Symbolism in jewelry: Moon jewelry. Keelin Design. Belgian jewelry. Handmade bijoux. Bijouterie.Credits: Canva

 

 

Maan sieraden

Het dragen van een maanhanger kan een herinnering zijn aan het feit dat, terwijl de maan door verschillende fasen gaat, wij als persoon dat ook doen. We groeien, we evolueren. Soms schijnen we helderder en soms zijn we gehuld in duisternis. Maar hoe dan ook, het is oké, want in elke fase ligt schoonheid. En ik vind dat dat heel empowerend is.

In onze Keelin Design sieraden collecties vind je altijd maan-geïnspireerde sieraden. Kettingen met maanfasen hanger, maan oorbellen, statement sieraden in prachtige galaxy kleuren,...

Symbolism in jewelry: Moon jewelry. Keelin Design. Belgian jewelry. Handmade bijoux. Bijouterie.Credits: Keelin Design

 

Zowel fijne sieraden als statement sieraden maken deel uit van onze collectie symbolische sieraden. We hebben tal van minimalistische sieraden en statement sieraden met maan hangers om dicht bij je te houden en je te helpen om in je vrouwelijke energie te komen.

Voel je krachtig en ontwaak je geest als een echte maangodin. 🌙

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.