Blog - Gratis sieraden tips en inspiratie - Keelin Design Keelin Design

Wanneer sieraden maken een passie wordt...

Via deze blog neem ik jou graag mee achter de schermen van Keelin Design, en deel ik tips en tricks die jou kunnen helpen bij het kiezen van de juwelen die het best passen bij jouw stijl en persoonlijkheid. Want dat is mijn missie: Jou empoweren!
 
 


Hallo! Mijn naam is Ellen. Ik ben de ontwerpster en founder van Keelin Design. Laat ik alvast beginnen met te vertellen hoe mijn avontuur precies begon...
 
 


Al van toen ik een klein meisje was, hield ik er van om creatief bezig te zijn. Ik spendeerde mijn tijd vooral aan tekenen, kleuren en knutselen met klei. Tot mijn grote vreugde was ik gezegend met een zeer levendige verbeelding, wat zich vertaalde in spannende speel-avonturen.
In mijn tienerjaren begon ik met het schrijven van (fictie)verhalen. In mijn dagboek pende ik mijn diepste gedachten neer, en het schrijven van gedichten gaf me de mogelijkheid om om te gaan met de woele stormen in mijn hoofd.
 


Met het verstrijken van de jaren moest het creatieve plaats ruimen voor de 'hustle and bustle of everyday life'. Als volwassene stond ik in het leven als mama, partner, werknemer en huisvrouw waardoor er maar weinig tijd over bleef voor mezelf. Geregeld nam ik mijn toevlucht in een goed boek of keek ik naar series en films, maar het gemis van een creatieve uitlaatklep werd steeds groter.
 

Toen ik in 2011 genoot ik van een opleiding tot imagoconsulente aan de schoonheidsschool in Antwerpen, ontdekte ik mijn passie voor beauty en mode. Ik leerde met plezier over kleuren en styling, maar ontdekte toch al snel dat mijn ware passie ligt bij het (maken van) sieraden.
 
 

Sieraden, vooral oorbellen, hebben altijd al mijn aandacht getrokken. Ze kunnen een leuke aanwinst zijn voor jouw outfit en een ideale manier om een statement te maken.
 

Maar, zoals velen, botste ik op heel wat problemen bij het zoeken naar de perfecte sieraden: Ik vond de kleur niet die ik zocht, het ontwerp was niet helemaal mijn ding, de oorbellen waren te lang of te kort, de prijs was te hoog, de kwaliteit was niet goed,... En daar bovenop: Wat is er nu leuk aan het dragen van juwelen waar honderden of zelfs duizenden andere mensen ook mee lopen te pronken?!
 

En zo groeide mijn interesse om zelf aan de slag te gaan met het maken van sieraden. Maar hoe begin je daar precies aan?
Het grote voordeel van leven in een digitale wereld is natuurlijk het feit dat er een overvloed aan informatie beschikbaar is online. En dus begon ik met het zoeken welke materialen er allemaal bestaan, hoe deze verwerkt worden, wat de kwaliteit is. Ik ontdekte welke basis tools ik nodig had om aan de slag te gaan, kocht boeken waarin materialen en technieken uigelegd werden, zocht naar inspiratie voor ontwerpen,... En al gauw had ik mijn allereerste bestelling geplaatst bij een online hobbywinkel.
 

Gaandeweg leerde ik mezelf basis technieken aan en experimenteerde ik er op los met verschillende materialen, kleuren en vormen. Om zo, binnen de kortste tijd, mijn eerste sieradendisplay vol te hebben hangen met mijn eigen vrolijke creaties.
 
 


Wat begon als een hobby groeide al snel uit tot een echte passie, en die bleef niet onopgemerkt... Na lange maanden vol twijfels (hoera voor het imposter-syndroom), nam mijn enthousiasme de overhand. Want zeg nu zelf, er is toch geen mooier compliment dan mensen die willen pronken met jouw handgemaakte creaties aan hun oren of rond hun arm of hals?!
En zo werd op 1 Oktober 2014 'Keelin Design' geboren...
 

Dolenthousiast begon ik aan mijn grote, creatieve avontuur en startte ik een webshop boordevol handgemaakte accessoires. Ik was echt over-the-top gelukkig!
Maar... Die geluksbubbel werd al snel doorprikt toen ik ontdekte dat het maken van sieraden en het hebben van een BTW nummer er niet zomaar ineens voor zorgt dat je ontpopt tot een ras-echte ondernemer. Oh boy, wat heb ik hier mee gestruggled (en, laten we heel eerlijk zijn: dat doe ik nog steeds)... Maar dat is een heel ander verhaal! Misschien vertel ik hier later wel wat meer over.
 
 

Voor nu ga ik het hierbij laten en wil ik je alvast feliciteren dat je de tijd genomen hebt om deze blogpost helemaal tot het einde uit te lezen. Ik doe mijn best om mijn volgende blogposts toch net wat beknopter te houden. ;)
 

Heb je zelf vragen of opmerkingen? Deel ze gerust. Via Instagram en Facebook kan je me volgen via @keelindesign Ook daar deel ik regelmatig een blik achter de schermen.
 

Zie ik je daar?
 

Lieve groetjes,
Ellen
Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.