Blog - Gratis sieraden tips en inspiratie - Keelin Design Keelin Design

Wat is roestvrij staal en wat maakt het zo'n fel begeerd materiaal bij het maken van sieraden?

"Waarom zou ik kiezen voor roestvrijstalen sieraden als ik andere metalen zoals Sterling Silver kan krijgen? Wat maakt roestvrijstalen sieraden zo populair?"


First things first: Wat is roestvrij staal?

Roestvrij staal is een zeer veelzijdig, sterk, resistent en betaalbaar metaal. De rvs legering heeft een mix van chroom, ijzer, nikkel en titanium. Omdat het veel op zilver lijkt, hebben de meeste mensen het tegenwoordig omarmd als hun favoriete type sieraden. In tegenstelling tot Sterling Zilver, roest roestvrij staal niet en verliest het nooit zijn glans.

Wat is roestvrij staal en wat maakt het zo’n fel begeerd
Credits: Keelin Design


HUIDVRIENDELIJK

Roestvrij staal is hypoallergeen. Dus zelfs als je een gevoelige huid hebt, zal rvs (in bijna alle gevallen) geen allergische reacties veroorzaken. En het is ook erg licht van gewicht. Dat betekent dat het comfortabel is om langdurig te dragen. Ja, zelfs de grote statement stukken!


BETAALBAAR EN STERK

Niet alleen is rvs een zeer betaalbaar materiaal, het is ook resistenter dan goud en zilver. Het krast niet gemakkelijk en is goed bestand tegen de zon, het zand en de zee. En het vereist ook niet veel zorg om zijn natuurlijke glans te behouden.


VEELZIJDIGHEID

Roestvrijstalen sieraden zijn super modieus en trendy, dus je kunt het altijd en overal dragen. Of je nu kiest voor een formele of niet-formele look, roestvrijstalen sieraden zijn altijd een goede keuze.


MILIEUVRIENDELIJK

Roestvrij staal is het meest milieuvriendelijke metaal dat wordt gebruikt bij het maken van sieraden. Als het gaat om productie, de gebruikte energie en het geproduceerde afval, is het een stuk minder dan andere metalen in de markt. En vooral: rvs is 100% recyclebaar.


Wat is roestvrij staal en wat maakt het zo’n fel begeerdCredits: Canva
 

WEES VOORZICHTIG MET CHLOOR

Roestvrij staal is waterbestendig, maar het kan gevoelig zijn voor chloor. Mijn advies over het verzorgen van je sieraden (dit geldt voor alle soorten sieraden trouwens) is: Doe je sieraden altijd uit tijdens het douchen, afwassen, zwemmen,... Zo weet je zeker dat je jarenlang kunt genieten van je favoriete juwelen.


Veel sieraden in onze collecties bevatten roestvrijstalen onderdelen. Je vindt ze zowel in onze minimalistische sieraden als in de grote statement exemplaren.

Oorbellen, armbanden, halskettingen,... Roestvrij staal is een materiaal dat vaak wordt gebruikt voor alle soorten sieraden. Tegenwoordig is het zelfs een zeer populair materiaal voor trouwringen dankzij de sterkte en mooie glans.

Dus als je van plan bent om roestvrijstalen sieraden te kopen, heb je zeker de juiste beslissing genomen. Het is niet alleen betaalbaar, het ziet er ook goed uit bij elke outfit!

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.