Embracing imperfection while creating jewelry Keelin Design

Imperfectie omarmen tijdens het maken van sieraden

Handgemaakte sieraden zijn per definitie uniek. Omdat het ontwerpen van sieraden vanuit het hart komt, ontwikkelt elk sieraad zijn eigen speciale karakter.

Hoewel voor sommige mensen kleine onvolmaaktheden een dealbreaker zijn, vind ik dat deze imperfecties de sieraden nog mooier en authentieker maken. Dit scheidt de machinaal gemaakte items van de handgemaakte, en dat maakt de sieraden naar mijn persoonlijke mening echt uniek.

 

Steun kleine bedrijven

Handmade shoppen en lokale bedrijven steunen is hot & trending, en daar kan ik alleen maar om juichen. Het is zo geweldig om te zien dat mensen echt geven om de persoon achter een merk, het verhaal van de maker en hoe de items worden gemaakt. Handwerk wordt hoog gewaardeerd en voor makers (zoals ikzelf) is dit een ware zegen.

 

 
Credits: Keelin Design

 

Houten sieraden

Onze houten sieraden collecties zijn allemaal met de hand gemaakt. Van het schetsen van de ontwerpen tot het omzetten in digitale tekeningen, het schilderen van elk lasergesneden stuk en het monteren van alle sieradenonderdelen om dat prachtig onvolmaakte paar oorbellen, ketting, armband, ring,... te bekomen.

Het is een tijdrovend proces en vereist veel geduld en precisie, maar wetende dat vrouwen meer schitteren als ze mijn sieraden dragen, maakt het allemaal de moeite waard.

 

Unieke stukken en Limited Edition sieraden

Ik ben nooit fan geweest van massaproductie. "Jij bent uniek en dat zouden jouw sieraad ook moeten zijn!" Dat is waar het bij Keelin Design allemaal over gaat.

Al onze oorbellen, armbanden, kettingen, ringen en sieraden cadeausets zijn Limited Edition. En van sommige sieraden is er maar één item gemaakt, over een uniek stuk gesproken...

Waarom? Omdat ik geloof in de kracht van uniciteit en authenticiteit. Ik maak graag sieraden waarmee je opvalt, sieraden die je persoonlijkheid en persoonlijke stijl accentueren. Ik wil creëren, niet steeds hetzelfde ontwerp opnieuw kopiëren.

En ook al sta ik echt achter dit principe, het is nooit leuk om mensen teleur te stellen. Het is balen als iemands favoriete oorbellen uitverkocht zijn en ik ze moet zeggen dat ze niet meer terugkomen. Maar hey, als dit het geval is, aarzel dan nooit om contact met me op te nemen. Misschien kunnen we iets bedenken en een nog geweldiger kunstwerk maken voor je oren, nek, arm, vinger,... ;)

 

Wabi Sabi sieraden - Omarm de imperfectie

Net als jij en ik heeft elk sieraad zijn eigen karakter.

Toen ik vroeger bijvoorbeeld met edelstenen werkte, gebruikte ik de imperfecte stenen niet omdat ze niet "perfect" waren. Hoe gek is dat?! Gelukkig zie ik nu de schoonheid van de uniciteit van de stenen en wil ik niets minder dan die imperfecte stenen die het juweel zoveel meer karakter geven.

Er zit echt zoveel schoonheid in rauwheid en authenticiteit en ik ben zo blij om dit te kunnen zien en de imperfectie te omarmen, want dit is wat het sieraad echt uniek maakt.

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.