How to choose the right jewelry gift for women in 6 steps Keelin Design

Hoe kies je het juiste sieraden-cadeau voor vrouwen in 6 stappen

Iets voor jezelf kopen is gemakkelijk, maar het kiezen van het juiste cadeau voor iemand anders kan een hele uitdaging zijn.

Maar maak je geen zorgen, want hulp is onderweg! Ik ben hier om je te helpen het perfecte sieraden-cadeau te vinden voor je vrouw, vriendin, moeder, dochter,... Ik zal het je allemaal uitleggen in onze Gids voor het geven van geschenken in 6 stappen.

 

How to choose the right jewelry gift for women in 6 steps - Women gift giving guide - Keelin DesignCredits: Keelin Design

 1. WELKE SIERADEN DRAAGT ZIJ?

Welke sieradenstijl heeft ze in haar stash? Zie je haar oorbellen dragen, een armband, een halsketting?

 Stel jezelf enkele vragen over wat je ziet:

 • Zijn haar sieraden over het algemeen klein en subtiel? Of groter en bedoeld om op te vallen?
 • Heeft ze liever? zilverkleurige juwelen of goudkleurige sieraden? Of een mix van beide?
 • Houdt ze van zeer kleurrijke sieraden of effenkleurige goud- of zilverkleurige sieraden? En als haar sieraden kleurrijk zijn, is er dan een dominante kleur of type?
 • Heeft ze een bepaald designthema, bijvoorbeeld: bloemen, geometrische ontwerpen, minimalistische vormen of hartvormige sieraden?
 • Aan welke specifieke sieradenstijlen heeft ze de voorkeur: statement sieraden, minimalistische sieraden, unieke sieraden, een samenpassende sieradenset of partyproof chique sieraden?

 

How to choose the right jewelry gift for women in 6 steps - Women gift giving guide - Keelin DesignCredits: Keelin Design, in samenwerking met @robbannaphotography @anoukspijker_portfolio⁠ @olegiomake

2. WAT VOOR TYPE PERSOON IS ZIJ?

Je zult het ook handig vinden om gewoon na te denken over het type persoon dat ze is wanneer je een cadeau kiest:

 • Is ze extravert en geniet ze van aandacht, of juist het tegenovergestelde?
 • Is ze sentimenteel en houdt ze van sentimentele geschenken, zoals: betekenisvolle sieraden ?
 • Kleedt ze zich graag op om uit te gaan? Of is ze meer een "back to the basics" soort vrouw?
 • Zou ze er van genieten om een opvallend  statement juweel  te dragen voor speciale gelegenheden?

 

How to choose the right jewelry gift for women in 6 steps - Women gift giving guide - Keelin DesignCredits: Keelin Design, in samenwerking met @blogzine.be @joybrabantmakeup⁠⁠ @sophiazahiri⁠⁠ @captaincork_be

3. WAT DOET ZIJ?

Een ander ding om te overwegen is wat voor soort dagelijkse activiteiten de ontvanger van het cadeau doet:

 • Werkt ze in een zakelijke omgeving of heeft ze een baan waar ze zich meer casual kan kleden?
 • Kan ze elke dag sieraden dragen, of alleen bij sociale gelegenheden?
 • Hoe vaak gaat ze uit? Alleen bij speciale gelegenheden of vaker?
 • Heeft ze kleine kinderen die het regelmatig dragen van lange halskettingen of hangende oorbellen bemoeilijken?

 

How to choose the right jewelry gift for women in 6 steps - Women gift giving guide - Keelin DesignCredits: Canva

4. BEL EEN VRIEND

De hulp inroepen van een wederzijdse vriend of familielid is altijd een goed idee. Misschien noemde ze bepaalde items die ze overweegt te kopen. Of misschien kunnen ze je helpen met de ringmaat, voorkeur van kleur,... Wat vinden ze van eventuele cadeaus die je op dit moment in gedachten hebt?

 

How to choose the right jewelry gift for women in 6 steps - Women gift giving guide - Keelin DesignCredits: Keelin Design

5. GEWELDIG, JE HEBT ENKELE IDEEËN: MAAR WAT NU?

Ik begrijp dat dit veel vragen waren, maar maak je geen zorgen als je niet op elke vraag een antwoord hebt. Hopelijk heeft het je echter een goed startpunt gegeven om erachter te komen wat je zou willen kopen voor jouw speciale persoon.

Ga naar onze online sieradenshop en duik in het hele assortiment sieraden. We zijn er zeker van dat je zult vinden wat je zoekt. En als je dat niet doet, aarzel dan niet om contact met me op te nemen.

=> Misschien wil je ook onze andere artikelen bekijken: Vind jouw perfecte kerstcadeau en 18 Valentijnsdag sieradenideeën waar je dol op zult zijn.
=> Of wat dacht je van andere handige sieradentips: Gelaagde kettingen | 3 tips om necklace layering als een pro te beheersenWat is mijn armbandmaat? | Armband gidsOorbeltrends: 4 oorbelstijlen die je moet uitproberenOntdek welke oorbellen jouw schoonheid het meest benadrukken.

 

How to choose the right jewelry gift for women in 6 steps - Women gift giving guide - Keelin DesignCredits: Keelin Design

6. FINISHING TOUCHES

Het uitpakken van een cadeau is een ritueel waar mensen dol op zijn en het laat zien dat je extra moeite hebt gedaan om ze in de watten te leggen. Cadeaus inpakken hoeft niet duur te zijn, maar dat kleine beetje extra geeft de beleving wel zoveel meer. Oh en vergeet niet een leuke, oprechte boodschap toe te voegen aan je cadeau.

Ben je geen fan van cadeaus inpakken? Maak je geen zorgen, ik help je graag! Bij Keelin Design kan je er voor kiezen om cadeau-opties toe te voegen aan je bestelling. We verpakken het sieraad van je keuze als een mooi geschenkje en voegen je persoonlijke boodschap (handgeschreven op een kaartje) toe aan je bestelling. En het is helemaal gratis!

 

Ik begrijp dat dit veel informatie was, maar ik hoop dat het je helpt om dat perfecte cadeau te vinden om de vrouwen van wie je houdt te verwennen. Heb je een vraag of heb je behoefte aan persoonlijke begeleiding, aarzel dan niet om contact op te nemen. Ik ben blij om te helpen.

En natuurlijk is onze digitale cadeaubon ook een perfect idee!

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.