Symbolism in jewelry: Moon jewelry Keelin Design

Symboliek in sieraden: Maansieraden

Maansymboliek en hoe deze kan worden omgezet in prachtige sieraden

De maan is altijd een onderdeel van mijn sieradencollectie geweest (en zal dat altijd blijven). Voor mij staat de maan symbool voor schoonheid, mysterie en krachtAndere symbolen van de maan zijn onder meer: emotie, vernieuwing, tijd en overgang.

Symbolism in jewelry: Moon jewelry. Keelin Design. Belgian jewelry. Handmade bijoux. Bijouterie.Credits: Canva

 

Laten we de symboliek van de maan eens nader bekijken.

 

Natuurlijke cyclus

De maan is altijd veranderlijk, afhankelijk van waar laat we ons bevinden. Elke dag zien we de maan anders vanwege zijn positie ten opzichte van de zon en de aarde. Daarom is de maan soms meer verlicht, terwijl hij andere dagen nauwelijks zichtbaar is.

De maanfasen staan ook voor groei en achteruitgang.

 

Vrouwelijkheid

Terwijl de zon mannelijke energie vertegenwoordigt, vertegenwoordigt de maan vrouwelijke energie. Net als yin en yang vullen ze elkaar aan.

Normaal gesproken verbinden we de maan met de vrouwelijke eigenschappen van ons karakter, zoals: passie en delicatesse.

 

Invloed

Terwijl we 's nachts slapen, laat de magie van de maan ons verbinding maken met ons onderbewustzijn.

Zonder het te weten, kunnen we worden beïnvloed door de fasen van de maan. Terwijl sommige mensen zich gemakkelijk geïrriteerd of overdreven emotioneel kunnen voelen, of zelfs hyperactief tijdens een volle maan, kan het een omgekeerd effect hebben op anderen.

 

Vernieuwing

De nacht is de tijd om onszelf te vernieuwen, en dat is ook de tijd dat de maan opkomt. Als de maan schijnt, slapen we en zijn we aan het bekomen van de dag die we hebben gehad. Dit maakt de maan tot een teken van vernieuwing.

Een andere manier waarop we de maan met vernieuwing kunnen verbinden, is via de fasen van de maan. Uiteindelijk zal de maan weer vol worden, ook al is het op een gegeven moment niet erg helder, en wij als mensen ook.

 

Symbolism in jewelry: Moon jewelry. Keelin Design. Belgian jewelry. Handmade bijoux. Bijouterie.Credits: Canva

Maan sieraden

Het dragen van een maanhanger kan een herinnering zijn aan het feit dat, als de maan door verschillende fasen gaat, wij als persoon dat ook doen. We groeien, we evolueren. Soms schijnen we helderder en soms zijn we gehuld in duisternis, maar hoe dan ook, we worden steeds weer heel. In eender welke fase we ons bevinden, het is oké, want in elke fase ligt schoonheid. En ik vind dit heel krachtig.

In onze Keelin Design sieradencollecties vind je altijd maan geïnspireerde sieraden. Kettingen met maanfasen hanger, maanoorbellen, statement sieraden in prachtige galaxy kleuren,...

Symbolism in jewelry: Moon jewelry. Keelin Design. Belgian jewelry. Handmade bijoux. Bijouterie.Credits: Keelin Design

 

Zowel fijne sieraden als statement sieraden maken deel uit van onze symbolische sieradencollectie. Kies een fijne RVS ketting met mooie Bali manen, statement RVS oorbellen met maan en ster hangers, statement RVS ketting met maanstanden hanger of een schattige kat en maan sieradenset.

We hebben genoeg minimalistische sieraden en statement sieraden met maanhangers om dicht bij je te dragen, en om je te helpen in je vrouwelijke energie te komen.

Voel je empowered en ontwaak als een echte maangodin.

 

Symbolism in jewelry: Moon jewelry. Keelin Design. Belgian jewelry. Handmade bijoux. Bijouterie.Credits: Keelin Design
Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.