What is Stainless Steel and what makes Stainless Steel jewelry stands out? Keelin Design

Wat is Stainless Steel en wat onderscheidt Stainless Steel sieraden?

Waarom zou ik voor roestvrijstalen sieraden kiezen als ik andere metalen kan krijgen, zoals Sterling Zilver? Wat onderscheidt roestvrijstalen sieraden?

Eerst en vooral: Wat is roestvrij staal?
Roestvrij staal is een zeer veelzijdig, sterk, resistent en betaalbaar metaal. De RVS legering heeft een mix van chroom, ijzer, nikkel en titanium. Omdat het veel op zilver lijkt, hebben de meeste mensen het tegenwoordig omarmd als hun favoriete type sieraad. In tegenstelling tot zilver, roest roestvrij staal niet en zal het nooit zijn glans verliezen.


Credits: Keelin Design


HUIDVRIENDELIJK
Roestvrij staal is hypoallergeen. Dus ook als je een gevoelige huid hebt, zal roestvrij staal (in bijna alle gevallen) geen allergische reacties veroorzaken. En het is ook nog eens erg licht. Dat betekent dat het comfortabel is om langdurig te dragen. Ja, zelfs de grote statement juwelen!

BETAALBAAR EN STERK
Roestvrij staal is niet alleen een zeer betaalbaar materiaal, het is ook resistenter dan Goud en Zilver. Het krast niet snel en is goed bestand tegen zon, zand en zee. En het vereist ook niet veel zorg om zijn natuurlijke glans te behouden.

VEELZIJDIGHEID
Sieraden van roestvrij staal zijn super modieus en trendy, dus je kunt ze altijd en overal dragen. Of je nu kiest voor een formele of non-formele look, roestvrij stalen sieraden werken altijd.

MILIEUVRIENDELIJK
Roestvrij staal is het meest milieuvriendelijke metaal dat wordt gebruikt bij het maken van sieraden. Als het gaat om de productie, de gebruikte energie en het geproduceerde afval, is het een stuk minder dan andere metalen op de markt. En vooral: Roestvrij staal is 100% recycleerbaar.


Credits: Canva


WEES VOORZICHTIG MET CHLOOR
Roestvrij staal is waterbestendig, maar kan gevoelig zijn voor chloor. Mijn advies bij het verzorgen van je sieraden (alle soorten sieraden) is altijd: Doe het af tijdens het douchen, afwassen, zwemmen,... Zo weet je zeker dat je jarenlang kunt genieten van je favoriete sieraden.


Veel sieraden in onze collecties bevatten roestvrijstalen sieradenonderdelen. Je vindt ze in onze Fine Jewelry collectie alsook in grote Statement sieraden.

Oorbellen, armbanden, halskettingen,... Roestvrij staal is een materiaal dat veel wordt gebruikt voor alle soorten sieraden. Tegenwoordig is het zelfs een zeer populair materiaal voor trouwringen dankzij zijn sterkte en mooie glans.

Dus als je van plan bent om roestvrijstalen sieraden te kopen, heb je zeker de juiste beslissing genomen. Het is niet alleen voordeliger, het staat ook nog eens goed bij elke outfit!

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.