Blog

Zoeken
  • Ellen Kennes

Hoe bewaar en onderhoud je jouw sieraden het best

Onderhoudtips Sieraden


Wanneer jouw collectie juwelen niet louter uit goud en diamanten bestaat, zullen jouw sieraden uiteindelijk verkleuren of op een andere manier vergaan. Dit kan je helaas niet voorkomen. Maar door het toepassen van enkele eenvoudige tips gaan jouw sieraden wel langer mee waardoor je er langer van kan genieten!- Laat jouw sieraden niet in aanraking komen met crèmes, haarlak, parfum en chemische of agressieve middelen. Ze kunnen door chemische reactie verkleuren of beschadigd raken.

- Aanraking met de huid kan ervoor zorgen dat er een vettig laagje gevormd wordt op de parels waardoor ze doffer gaan lijken. Dit kan echter gemakkelijk verwijderd worden met een zacht droog doekje.

- Je laat jouw juwelen best uit tijdens het douchen, sporten, afwassen en slapen. Warmte en vocht zorgen ervoor dat de materialen waarvan de sieraden gemaakt zijn sneller vergaan. Lijm laat los, metaal kan verkleuren of oxideren. - Alle Zilveren onderdelen, echt Zilver of verzilverd, worden zwart door licht. Met behulp van een zacht doekje en zilverpoets kan je jouw juwelen hun mooie glans teruggeven. - Metalen sieraden kunnen eveneens verkleuren door contact met de huid. Je kunt jouw sieraden schoonmaken met een zacht doekje. De verkleuring is echter permanent. - Sieraden van gecoat staaldraad kunnen makkelijk verbuigen. Het is belangrijk dat er geen knikken in de draad gemaakt worden zodat het sieraad haar oorspronkelijke vorm behoudt. Kies er daarom voor het juweeltje op te hangen of vlak op te bergen. - Bewaar jouw sieraden best op een donkere plaats. Zo kunnen ze langer hun kleur behouden. - Kijk regelmatig jouw sieraden na om zeker te zijn dat alle oogjes nog goed dicht zitten. Deze kunnen namelijk opengaan door het dragen. Knijp, indien nodig, de oogjes voorzichtig dicht met een platbektang.

Wil je al deze handige tips nog eens rustig nalezen of uitprinten? Download onze onderhoudtips hier en ontvang ze rechtsteeds in jouw mailbox.


Herstelling


Indien jouw sieraden nood hebben aan herstelling kan je mij steeds contacteren. Samen kijken we voor de beste oplossing zodat je terug kan pronken met Uw favoriete juweel! De kostprijs van de herstelling is afhankelijk van de aard en omvang van de schade, en de wensen van de klant.

Handige helpers


Eveneens verkrijgbaar bij ons is de Hagerty Mini Silver & Jewel Cloth.

Een klein poetsdoekje dat geschikt is voor het reinigen van Gouden en Zilveren sieraden, maar kan ook worden gebruikt voor platina, andere edelmetalen en harde edelstenen. Onmisbaar, en in handig meeneemformaat.Worden jouw Brass juwelen wat dof? Ontstaan er vlekjes op jouw hangertjes? Dit vijltje is prima geschikt voor het oppoetsen van sieraden uit zilver, koper en messing.

Hoe te gebruiken:

Gebruik eerst de groene, ruwere kant en wrijf zachtjes over jouw hangertjes om deze te ontdoen van vlekjes en lichtjes op te schuren. Gebruik daarna de witte, gladde kant om jouw juweeltje terug mooi op te blinken.


Sieraden displays

Bewaar jouw sieraden in stijl met onze leuke displays. Presenteer ze zoals in jouw favoriete sieradenshop en kies iedere ochtend heel eenvoudig jouw lievelingsjuweeltjes uit. Bekijk ons volledige assortiment hier.


Klantenservice

Wees welkom

Verzending met trackingcode

België: €4 (Gratis bij aankoop vanaf €50) (BPost)

Nederland: €9 (Gratis bij aankoop vanaf €75) (PostNL)

France, Luxembourg, Deutschland, Austria, Danmark: €13 (PostNL)

Portugal, Greece, Hungary, Poland: €18,50 (PostNL)

Veilig betalen

©2020 door Ellen Kennes - Keelin Design BE0562724516
Buyckstraat 39, 8570 Anzegem, België |   info@keelindesign.be