Blog - Gratis sieraden tips en inspiratie - Keelin Design Keelin Design

Imperfectie omarmen tijdens het maken van sieraden

Handgemaakte sieraden zijn per definitie uniek. Omdat het ontwerpen van sieraden uit het hart komt, ontwikkelt elk sieraad zijn eigen speciale karakter.

Hoewel voor sommige mensen kleine imperfecties een dealbreaker zijn, vind ik dat deze imperfecties de sieraden nog mooier en authentieker maken. Dit scheidt de machinaal gemaakte items echt van de handgemaakte items. En naar mijn persoonlijke mening is dat wat de sieraden echt uniek maakt.

 

Ondersteun kleine bedrijven

Handgemaakt shoppen en lokale bedrijven ondersteunen is hot & trending, en daar kan ik alleen maar voor juichen. Het is zo verbazingwekkend om te zien dat mensen echt geven om de persoon achter een merk, het verhaal van de maker en hoe de items worden gemaakt. Handwerk wordt hoog gewaardeerd en voor makers (zoals ikzelf) is dit een ware zegen.

Imperfectie omarmen tijdens het maken van sieraden
Credits: Keelin Design


Houten sieraden

Onze houten sieraden collecties worden allemaal handmatig gemaakt. Van het schetsen van de ontwerpen tot het transformeren in digitale tekeningen, het schilderen van elk lasergesneden stuk en het assembleren van alle sieradenonderdelen om dat prachtig onvolmaakte paar oorbellen, halsketting, armband, ring te creëren,...

Het is een tijdrovend proces en vereist veel geduld en precisie, maar wetende dat vrouwen zullen stralen bij het dragen van mijn sieradenontwerpen, maakt het allemaal de moeite waard.

 

Unieke stukken en Limited Edition sieraden

Ik ben nooit een fan geweest van massaproductie. "Jij bent uniek en dat zouden je sieraden ook moeten zijn!" Dat is waar Keelin Design voor staat.

Bijna al onze oorbellen, armbanden, kettingen, ringen en sieradensets zijn Limited Edition. En van sommige sieraden is er maar één item gemaakt, over een uniek stuk gesproken...

Waarom? Omdat ik geloof in de kracht van uniciteit en authenticiteit. Ik hou ervan om sieraden te maken die je laten opvallen, sieraden die je persoonlijkheid en stijl accentueren. Ik wil ontwerpen, creëren, niet steeds opnieuw hetzelfde ontwerp kopiëren.

En ook al sta ik echt achter dit principe, het is nooit leuk om mensen teleur te stellen. Het is echt niet fijn als iemands favoriete oorbellen uitverkocht zijn, en ik moet ze vertellen dat ze nooit meer terugkomen in de collectie. Maar hé, als dit het geval is, aarzel dan nooit om contact met me op te nemen. Misschien kunnen we samen op zoek gaan en een nog geweldiger kunstwerk ontwerpen voor je oren, nek, arm, vinger,... ;)

 

Wabi Sabi sieraden - Omarm de imperfectie

Net als jij en ik, heeft elk sieraad ook zijn eigen individuele karakter.

Bij het werken met edelstenen gebruikte ik vroeger de imperfecte stenen niet omdat ze niet "perfect" waren. Hoe dom is dat eigenlijk?! Gelukkig zie ik nu de schoonheid van de uniciteit van de stenen en wil ik niets minder dan werken met die onvolmaakte stenen die het juweel zoveel meer karakter geven.

Er zit echt zoveel schoonheid in rauwheid en authenticiteit en ik ben zo blij om dit te kunnen zien en de imperfectie te omarmen, want dit is wat het sieraad echt uniek maakt.

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.