Onderhoud-jouw-handgemaakte-Keelin-Design-juwelen-met-zorg-voor-jaren-draagplezier Keelin Design

Onderhoud jouw handgemaakte Keelin Design juwelen met zorg voor jaren draagplezier

Wanneer jouw juwelencollectie niet louter uit goud en diamanten bestaat, zullen jouw sieraden uiteindelijk verkleuren of op een andere manier vergaan. Helaas kan je dit niet voorkomen.

Maar door het toepassen van enkele eenvoudige tips gaan jouw sieraden wel langer mee.

Niet getreurd, het is helemaal niet moeilijk en vraagt niet veel van jouw tijd. Maar als je langer van jouw stralende sieraden wil genieten, is het wel essentiaal om de juiste verzorgingsinstructies te volgen.

 

Ready? Let's go!

1. Vermijd agressieve chemicaliën
Een van de basisregels voor het behoud van handgemaakte sieraden is om ze niet bloot te stellen aan agressieve chemicaliën. Verwijder je sieraden voordat je gaat zwemmen, schoonmaken of schoonheidsproducten aanbrengt zoals parfums, lotions en haarlak. Chemicaliën in deze stoffen kunnen het metaal en de edelstenen aantasten of beschadigen, waardoor het uiterlijk na verloop van tijd wordt aangetast.

2. Berg jouw sieraden goed op
Goed opbergen is de sleutel tot het voorkomen van krassen en klitten. Bewaar je handgemaakte sieraden in het meegeleverd Keelin Design sieradendoosje of sieradenzakje om ze te beschermen tegen stof en andere omgevingsfactoren. Houd elk sieraad apart om krassen en klitten te voorkomen.

3. Reinig met zorg
Regelmatig schoonmaken helpt de glans van je handgemaakte sieraden te behouden. Gebruik een zachte, pluisvrije doek om vuil en olie na het dragen voorzichtig weg te vegen. Voor een grondiger schoonmaakbeurt kun je een milde zeep met lauw water gebruiken. Dep de sieraden droog met een schone doek en laat ze volledig aan de lucht drogen voordat je ze opbergt.

4. Controleer jouw sieraden regelmatig
Controleer jouw handgemaakte sieraden regelmatig op losse stenen, open ringetjes of beschadigde monturen. Ringetjes kan je zelf makkelijk weer dichtdoen door gebruik van een platbektang. Laat je dit liever door mij doen, of hebben jouw sieraden nood aan reparatie? Aarzel niet om contact op te nemen.
Snelle aandacht voor eventuele problemen kan verdere schade voorkomen en ervoor zorgen dat jouw dierbare sieraden lang meegaan.

5. Doe jouw sieraden af voor fysieke activiteiten
Doe je handgemaakte sieraden af voordat je aan fysieke activiteiten of sport gaat doen om schade te voorkomen. Stoten of druk kunnen de structuur van jouw sieraden aantasten, dus je kunt ze het beste aan de kant leggen als je aan dergelijke activiteiten deelneemt. Ook slapen met jouw juwelen wordt hierdoor afgeraden.

6. Professioneel onderhoud
Voor een uitgebreide controle en onderhoud kun je overwegen om je handgemaakte sieraden bij mij binnen te brengen. Zo kan ik de staat van jouw sieraden beoordelen, ze grondig reinigen en eventuele problemen aanpakken, zodat jouw sieraden net zo mooi blijven als op de dag dat je ze kocht.

 

Wil je nog meer onderhoudtips om jouw sieraden stralend te houden? Download dan mijn 8 beste onderhoudtips voor jouw sieraden helemaal gratis.

Terug naar blog

Reactie plaatsen