Op-maat-gemaakte-sieraden-Tijdloze-stukken-maken-met-persoonlijke-betekenis Keelin Design

Op maat gemaakte sieraden: Tijdloze stukken maken met persoonlijke betekenis

Op maat gemaakte sieraden zijn al lang een geliefd item, waarmee mensen hun unieke stijl kunnen uitdrukken. Het is eveneens een zeer gewild cadeau aangezien het juwelen zijn die sentimentele waarde hebben voor de ontvanger.

Regelmatig krijg ik de vraag als ik juwelen op maat maak, en hier kan ik met veel plezier voluit "JA" op antwoorden.

Een van de belangrijkste voordelen van op maat gemaakte sieraden is het persoonlijke tintje dat ze geven. Zo heb ik al initiaal halskettingen mogen maken, bedelarmbandjes, vriendinnen-armbandjes, matching moeder-dochter oorbellen, en zoveel meer... Ieder juweel is anders en heeft zijn eigen persoonlijk verhaal, dat is wat het zo ontzettend fijn maakt.

 

Maar hoe gaat dat nu precies in z'n werk?

Een juweel op maat laten maken, kan zowel online als offline. Woon je in de buurt van Anzegem, dan ben je zeker meer dan welkom om langs te komen voor het bespreken van jouw wensen en ideeën. Maar ook online lukt dit prima, dus niet getreurd als je niet in de buurt woont.

 

FASE 1:

Tijdens deze fase deel je jouw ideeën, voorkeuren en de specifieke elementen die je in het ontwerp wil verwerken. Dit kan door een mailtje te sturen naar hallo@keelindesign.be.

Des te gedetailleerder jouw aanvraag, des te gemakkelijker voor mij om alvast een beeld te krijgen van wat je precies wil. Zo kan ik op mijn beurt jou bijstaan met advies over materialen, technieken en haalbaarheid.

Over het algemeen mag je binnen 24 uur antwoord van mij terug verwachten met meer informatie, extra vragen, en/of het vastleggen van een afspraak.

FASE 2:

Zodra het eerste concept is vastgesteld, kan ik aan de slag met het uitzoeken van de meest geschikte materialen, samenstellingen, enz. Mijn bevindingen en suggesties worden naar jou doorgestuurd, zodat je betrokken blijft bij het gehele proces.

Van het selecteren van de materialen (Stainless Steel, Sterling Zilver, Verguld Sterling Zilver, edelstenen, hout, acryl,...) tot kleuren, vormen, de mogelijkheid tot graveren, enz... elk detail wordt besproken en afgestemd op jouw persoonlijke voorkeuren.

De verwerkingstijd van een juweel op maat is afhankelijk van deze specifieke keuzes.

FASE 3:

Bij akkoord van het afgesproken ontwerp, worden de nodige materialen aangekocht en kan ik aan de slag met het samenstellen van het gewenste sieraad. Hierbij kan mogelijks een voorschot gevraagd worden, afhankelijk van de kostprijs van het juweel.

Van zodra alles klaar is, krijg je een mailtje met foto's en video's zodat je de details kan inspecteren om er zeker van te zijn dat ze overeenkomen met het afgesproken ontwerp. Eventuele last-minute aanpassingen of wijzigingen kunnen in dit stadium worden gemaakt voordat het sieraad verpakt wordt.

FASE 4:

Het sieraad wordt verpakt en verzonden / afgehaald zoals besproken.

Koop je een juweel op maat als geschenk, dan kan je er voor kiezen om dit rechtstreeks naar de ontvanger te laten sturen, al dan niet met een persoonlijke boodschap en/of kaartje.

 

Tijdens dit hele proces is communicatie en een vlotte samenwerking van cruciaal belang om er voor te zorgen dat het uiteindelijke sieraad voldoet aan jouw verwachtingen, of deze zelfs overtreft.

Het creëren van een juweel op maat is een delicate dans tussen artistieke visie, technische expertise en het persoonlijke verhaal dat in het ontwerp verweven zit.

Bedankt om mij deel uit te laten maken van jouw persoonlijk verhaal!

Terug naar blog

Reactie plaatsen